Guvernul României aprobat prima tranșă de 20 000 de doze de vaccin pentru Republica Moldova

Guvernul României a aprobat Ordonanța de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova și va consta în 20 de mii de doze de vaccin anti-COVID. Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu, premierul de la București. 

Este vorba de prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin pe care le trimitem în R. Moldova. Astăzi a fost aprobată Ordonanța de urgență, iar după ce aceasta va fi publicată, va fi nevoie de o Hotărâre de Guvern, pe care o vom lua, dacă este nevoie, într-o ședință online pentru a ne asigura că aceste doze ajung în R. Moldova cât mai rapid”, a mai adăugat premierul Florin Cîțu.

La rândul său, Maia Sandu, președintele R. Moldova, a mulțumit României pentru această donație. „Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a menționat Maia Sandu, după anunțul premierului de la București.

Amintim că președintele Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020, a anunțat un nou pachet de asistență oferit de România cetățenilor Republicii Moldova, din care face parte și „furnizarea a 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, dar și trimiterea la Chișinău în etapa imediat următoare a unei echipe de experți români care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare”.

În acest sens, la sfârșitul lunii ianuarie, o delegație a României a ajuns la Chișinău și a purtat discuții pregătitoare cu autoritățile responsabile ale Republicii Moldova.

 » sursa: www.infoPrut.RO