Distribuți acest articol

PSD și PNL sunt cele două partide responsabile de dependența pe care economia României o are astăzi față de importurile de oțel-beton.

Acum doi ani, după ce PSD a cedat ultimele companii românești producătoare în domeniu, PNL avea să aprobe închiderea lor de către companiile rusești aflate în spate.

La momentul de față toate activele de producție oțel-beton din România au fost închise. Mafia internațională a corupt politicienii români și așa au pus mâna pe aceste fabrici. Deși ele funcționau pe profit într-o scurtă perioadă le-au închis, deși angajații au raportat din timp că privatizările au eșuat și că în fapt a fost vorba de preluări în vederea închiderii.

Vorbim de grupări infracționale internaționale care acționează la un cu totul alt nivel. Cei care au închis dețin oțelăriile din Ucraina, Regiunea Transnistreană, Bulgaria și Turcia. Acum România importă din aceste țări, fără vreo șansă de a se mai soluționa problema pe termen scurt.

Peste 1.5 miliarde de kilograme de oțel beton se folosesc anual în România. Dacă acum 10 ani exportam surplusul, acum importăm tot la sume foarte mari.

Importul de oțel-beton este de peste 1 miliard de euro anual, suma ducând la creșterea cu 10% a deficitului comercial. Guvernările PSD și PNL în loc să scadă importurile și să se asigure că în interior se produc cât mai multe produse, au închis cât mai multe fabrici. Ei au luat șpagă de la străini și au închis fabricile.


Distribuți acest articol