Actualitate

Germania este principalul partener economic al României. Schimburi economice de peste 30 de miliarde de euro la un PIB de doar 300 miliarde de euro

Germania reprezintă principalul partener economic al României deși acest lucru nu se vede și nu prea se știe. La nivelul anului 2021 schimburile economice au fost de aproximativ 30 de miliarde de euro.

Companiile din România au exportat în Germania produse de 16 miliarde de euro și au importat produse de 14 miliarde de euro.

Poată că o să vă mire, dar aducem din Germania lapte și ouă de aproximativ 200 de milioane de euro și trimitem de doar 20 de milioane de euro. Acest lucru în situația în care România este o țară cu o puternică agricultură, dar se pare că nu suficient de puternică.

România importă din Germania și multe fructe, de peste 100 de milioane de euro și exportăm de doar 14 milioane de euro. Aducem mere, pere și alte fructe care sunt plăcute românilor, care se pot realiza în România, care se realizează în România, dar distribuitorii refuză să le pună pe rafturile marilor lanțuri de magazine.

Importăm și multă Cacao din Germania , de peste 120 de milioane de euro. Pare cumva ciudat având în vedere că acest produs nu este realizat în Germania, dar companiile de acolo sunt parte a unul monopol global care controlează industria.

Din Germania aducem și multe medicamente, de aproape 1 miliard de euro. Se pare că poporul român este un popor bolnav ce are nevoie de multe medicamente. Cu toate acestea constatăm că spitalele sunt pline și românii mor din cauza celor mai ciudate boli, care de obicei sunt de tratat. Ne punem întrebarea cui folosesc toate aceste medicamente și ce efect au ele asupra sănătății noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button