Distribuți acest articol

Gabriela Firea a primit unul din cele peste 20 de ministere inventate de PSD, PNL și UDMR cu un singur scop: toată lumea să fie mulțumită. Elveția, cea mai bogată țară din Europa, are doar 7 ministere și țara merge foarte bine.

Fostul primar al Bucureștiului conduce la momentul de față Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Practic acest minister nu a existat niciodată și nici nu era nevoie de el, însă Marcel Ciolacu a insistat să aducă opoziția din partid în guvern și atunci s-a creat acest minister ce nu are prea multe atribuții.

Gabriela Fire și-a început viața ca și jurnalist, poziția din care s-a lansat direct în politică. La momentul de față este parlamentar din partea PSD, asta după ce pe București mandatul său a fost o catastrofă greu de gestionat și la acest moment.

Gabriela Firea a crezut că poate voluntariza Bucureștiul, respectiv să facă în capitala României ce a făcut soțul său pe Voluntari. În Ilfov Pandele a construit o rețea locală de interese în care votanții și activiștii sunt angajați în tot felul de structuri și companii inventate și care au pierderi și costuri extraordinar de mari. Așa a vrut să facă și Gabriela Firea pe București, unde și-a adus rudele și prietenii pe funcții inventate și la conducerea unor companii inventate, cu un singur scop: să existe o rețea de interese care să o susțină. Acest lucru a colapsat bugetul primăriei generale și timp de 4 ani investițiile au fost stopate, asta deși România trecea prin cea mai bună perioadă economică din istoria sa.

Așa se face că Bucureștenii au ejaculat-o de la conducerea capitalei și au adus o altă catastrofă, dar mai mică: Nicușor Dan.

Soțul său, primarul Pandele din Voluntari, este cunoscut pentru modul în care a gestionat orașul pe care în conduce. Acolo nimic nu mișcă fără șpagă iar autorizațiile de construire se dau numai cui merită și cui cotizează mai mult. A inventat tot felul de companii și structuri în primărie pentru ca toți apropiații să aibă loc. Așa sunt vorbele din localitate. De altfel chiar fiul său este un mare dezvoltator în zonă, motiv pentru care alții au acces limitat la această posibilitate(nu cei doi pe care îi are împreună cu Gabriela Firea). Poliția locală este permanent cu ochii pe oameni din Voluntari dar nu pentru a impune legea ci pentru a face colecte ilegale.

Pe modelul soțului a încercat și Firea să își pună prietenii și rudele la conducerea a 20 companii municipale, însă acestea nu au reușit în 4 ani să producă decât o mare gaură în bugetul de stat. Ulterior s-a decis că înființarea lor a fost una ilegală și că acest lucru nu intra în atribuțiile ei. Deși a produs un prejudiciu colosal prin acest abuz, nu s-a auzit până acum în spațiul public de vreo cercetare sau încercare de recuperare a prejudiciului. Peste 19.000 de persoane au a fost angajate în aceste companii și au consumat aproape jumătate de miliard de euro, bani cu care se puteau construi cam 25 de spitale.


Distribuți acest articol