Distribuți acest articol

Autoritățile ar lupta cu interlopii dacă ar avea sprijin de sus. Dar ce te faci atunci când interlopii ajung să îți vină șef. Premierul Florin Cîțu laudă public succesul în alegerile interne ale protejatului său în Sectorul 4, Pavel Popescu, însă victoria acestuia din urmă ascunde un adevăr. La pachet cu Popescu, în conducerea PNL Sector 4 s-a strecurat și Silviu Mototolea, nimeni altul decât vărul liderilor din clanul Pian-Duduianu, care a candidat pentru funcția de prim-vicepreședinte al filialei liberale din Berceni.

Silviu Mototolea, apropiat al temutului clan Pian-Duduianu, este nepotul primarului din Valea Dragului (Giurgiu), Marin Mototolea, reținut, nu demult, de procurorii DNA într-un dosar cunoscut ca „Mită la Permise Giurgiu”.

Potrivit presei, Silviu Mototolea a intrat în familia temuților Duduieni de ani buni, de când verișoara lui primară s-a căsătorit cu Florin Duduianu, zis Emi, fiul cel mare al celebrului Nicolae Duduianu, zis Pian. Între timp, Silviu Mototolea a intrat în politică, susținut de unchiul Marin Mototolea, care a scăpat de un mandat de arest preventiv exclusiv din motive medicale, iar la începutul anului 2020 era numit membru în consiliul de administrație al fabricii de timbre Romfilatelia.

La câteva zile de la alegeri, unul dintre verii lui Mototolea, Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, a fost reținut într-un dosar de şantaj şi furt. Concret, Elvis Pian, ruda prin alianță a lui Mototolea, ar fi fost implicat în furtul unui autoturism, iar apoi l-ar fi contactat pe proprietar şi i-a promis că, în schimbul unor sume de bani, îi va convinge pe hoţi să îi înapoieze maşina.

Așadar, la conducerea PNL Sector 4 există oameni cu funcții de decizie din cele mai temute clanuri interlope din București.


Distribuți acest articol