Euronews va lansa un canal TV de știri în România ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Euronews va lansa un canal în limba română – Euronews România. Noul post de televiziune va fi unul independent și va ajunge în milioane de gospodării, oferind știri locale, regionale, naționale și internaționale, informează Euronews.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Universitatea Politehnică din București. Euronews România va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles, cărora li se va cere să urmeze valorile de independență, imparțialitate, se mai arată într-un anunț al postului de televiziune.

Directorul general al Euronews, Michael Peters, s-a declarat foarte mândru de acest proiect ambițios.

„Așa cum a făcut întotdeauna Euronews, Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru și acuratețe, o perspectivă europeană puternică asupra știrilor”, a declarat acesta.

Euronews este un canal de televiziune de știri paneuropean lansat pe 1 ianuarie 1993. Canalul comentează știrile din punctul de vedere european. Euronews este disponibil în 155 de țări, în 10 limbi străine. Aproximativ 7,5 milioane de oameni urmăresc zilnic Euronews în întreaga Europă.

Canalul prezintă emisiuni de știri la fiecare 30 de minute sub titlul Euronews. Între emisiunile de știri sunt emise scurte programe specializate pe noutățile de pe piața financiară și de mărfuri, evenimente sportive, din lumea politică, artistică și științifică, previziuni meteorologice și reviste ale presei. Emisiunile obișnuite sunt întrerupte de transmisiuni în direct sau noutăți absolute.

Euronews emite în șapte limbi: engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă și spaniolă. Această abordare multilingvistică împiedică apariția prezentatorilor de știri, ceea ce duce ca Euronews să-și acompanieze reportajele cu comentarii din studio. Anumite subiecte apar cu titlul „No comment” și sunt absolut vizuale.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol