Distribuți acest articol

Doamna Clotide Armand a reușit ca în câteva luni de când este primar să aducă haosul în sectorul 1. Este incapabilă să strângă gunoaiele și să le ducă la groapa de gunoi, însă le aduce în chiar palatul primăriei, o clădire interbelică abia restaurată.

Sculpturile – indiferent de epocă – presupun creație artistică, iar la români sunt trecute prin filtru creștin. Sigur, totul poate fi analizat prin prisma sintagmei De gustibus non disputandum, dar o expoziție artistică e chemată să bucure sufletul, să mângâie privirea, să educe mentalul colectiv, să perpetueze memoria artistică a înaintașilor, nu să oripileze pe cei care trec pragul acestui pseudoedil.

Doamna primar nu și-a dat girul pentru ca această expoziție să apară în holul casei sale, ci într-o instituție unde intră cetățenii care au adus-o la primărie. Este evident pentru oricine că nu au fost alese toate operele studenților de la Universitatea Națională de Artă, ci numai unele ,,opere” care se potrivesc tiparului promovat de multă vreme de reprezentanți ai USR.

Doamna Armand este și cetățean francez. Este absolut scandalos că expoziția este organizată chiar cu prilejul zilei de naștere a sculptorului Constantin Brâncuși, cel care, după cum este binecunoscut, și-a petrecut o bună parte a vieții la Paris.


Distribuți acest articol