Actualitate

EȘEC. Doi din trei polițiști nu mai au pregătire de specialitate, sunt aduși civili și se pune uniforma pe ei, fără liceu sau facultate de profil

Realitatea este una foarte cruntă. În interiorul ministerului de interne asistăm la o deprofesionalizare generalizată.

În România sunt aproximativ 80.000 de cadre MAI. În marea lor majoritate aceștia sunt polițiști încadrați cu diverse grade.

Întreaga structură a MAI este împânzită de rude și de amante. Nu este o glumă, cam un sfert din cei veniți în MAI au ajuns acolo prin intermediul unei pile și au avansat prin intermediul unei pile. Cu cât slujba este poziționată mai sus și este mai bănoasă, fără prea multă muncă, cu atât trebuie să ai mai multe pile care să te plaseze acolo.

Astăzi instituția MAI este una deprofesionalizată. Nu spunem noi acest lucru ci o spun cifrele oficiale. La acest moment mulți polițiști se pensionează de tineri, mulți dintre ei nu apucă 50 de ani în frontul muncii. Pe când alții abia începe să capete experiență și să devină utili societății, polițiștii sunt pensionați , mai exact ajung tineri pensionari ca să se poată bucura de viață.

O să spuneți că polițiștii au o viață grea, că au salarii mici și se omoară cu munca. Vă spunem noi că nu este așa. În actele oficiale un polițist primește la început de drum undeva aproape de 3.000 de lei. În realitate, ca și la parlamentari, sumele care intră în buzunarul lor sunt cu mult mai mari deoarece au tot felul de sporuri, bani pentru masă, pentru cazare, pentru echipament.

Sigur că și un român obișnuit se duce la muncă în fiecare zi. Românii își plătesc din salariu drumul, masa, îmbrăcămintea. Sigur că nu este ușor pentru români, mai ales când se uită către poliția română și vede că dincolo de sumele mari primite lunar există o corupție generalizată.

În poliția română există prea multă corupție și românii nu se simt protejați. Lipsa de respect a autorităților statului se vede peste tot.

Legat de profesionalizare iată cifrele dezastrului: doi din trei cadre MAI nu au o pregătire de specialitate. Ce înseamnă acest lucru: că nu mai termină un liceu de specialitate sau o universitate de specialitate. Practic avem ofițeri care sunt contabili, finanțiști, administratori dar în nici un caz persoane pregătite pentru această meserie.

Pensionarea din tinerețe sigur că nu ajută deloc. Pentru că polițiștii se pensionează repede se ajunge la un deficit major de personal. Ce înseamnă acest lucru: nici nu apucă bine să învețe să facă ceva că se duc repede să se pensioneze.

Este necesar ca să se crească numărul de locuri de la liceele și facultățile care creează cadre MAI. Nu poți lua un civil , mai ales cu universitățile private de doi lei, producătoare de diplome, și să în transformi în cadre MAI. Dar așa se face. Trebuie crescute numărul de locuri la universitățile și liceele de profil. Nu ne mai putem permite ca doi din trei cadre MAI să fie luate pe pile din zona civilă și să fie făcute peste noapte polițiști.

1 comentariu

 1. cantecel de leagan pentru toti copilashii politistilor si politistelor
  Moartea intreaba de tine – Parazitii
  Moartea intreaba de tine,
  Stiu ca nu-ti convine,
  E placerea mea.
  Totul ti se trage,
  De la prea mult bine,
  Am o presimtire,
  Ca patesti ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button