Dodon insistă asupra vaccinului Sputnik V: Eu personal am încredere doar în cel rusesc ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Liderul PSRM, Igor Dodon, care nu deține nicio funcție publică în stat, susține că s-a înțeles cu oficialitățile de la Moscova pentru a aduce vaccinul Sputnik V în Republica Moldova, notează Jurnal.md.

Într-o conferință de presă, Dodon menționează că în lupta cu noul coronavirus cel mai eficient vaccin este cel rusesc și că acesta va ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie, asta după ce s-ar fi înțeles cu Dumitru Kozac.

„Am fost într-o vizită de lucru la Moscova, mai mult neoficială. Astfel, în cadrul unei întrevederi care a avut loc săptămâna trecut cu domnul Kozac, am convenit că R. Moldova va primi câteva sute de mii de vaccinuri rusești, Sputnik, pentru a începe vaccinarea cu vaccinul rusesc. Știu că au fost lansate pregătirile pentru înregistrarea acestui vacccin în R. Moldova, sper că nu vor fi impuse obstacole artificiale, pentru ca în următoarele săptămâni vaccinul anticovid rusesc să apară la Chișinău. Deja avem înțelegere cu partea rusă”, a declarat fostul președinte.

Acesta a precizat că are încredere doar în vaccinul rusesc și, dacă ar avea posibilitatea de a se vaccina, ar face-o.

„Ați văzut că multe țări renunță la vaccinul Pfizer, ați văzut cazuri de deces, în Norvegia și alte țări. Din acest motiv Moldova trebuie să aibă acces la diferite vaccinuri, nu doar la acelea din occident pe care vor să ni le impună”, a mai precizat Dodon, care în prezent nu deține nicio funcție publică în stat.

Timp de câteva zile, Igor Dodon s-a aflat într-o vizită neoficială la Moscova împreună cu soția sa, unde a discutat agenda politică a PSRM, care a fost dezbătută luni în cadrul Executivului politic al partidului.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol