DINAMO *Exclusiv: Compania care deține pachetul majoritar de acțiuni este în FALIMENT
Distribuți acest articol

Echipa de fotbal Dinamo București se află în mijlocul unei escrocherii financiare de proporții cunoscută de experții în domeniu ca ”ELICOPTERUL”. Anul trecut a fost anunțat cu mare entuziasm preluarea echipei de un grup de finanțatori spanioli, fiind reprezentați de Pablo Cortacero.

Don Pablo Cortacero este doar un ”om de paie”, pus în față într-o schemă financiară controlată de oameni care nu apar în acte. Omul de paie, Pablo Cortacero, nu apare în niciun act oficial al companiei care a cumpărat pachetul majoritar de la Ionuț Negoiță. Denumirea de ”om de paie” este cunoscută în domeniul offshore ca singura persoană care apare în față și în cele mai multe cazuri cea care trage ponoasele după ce banii sunt delapidați din companiile țintă.

În ultimele zile a fost anunțat un cumpărător pentru pachetul majoritar deținut de BENEL INTERNAȚIONAL S.A. Nu înțelegem pentru ce ar plăti 1 milion de euro investitorul anunțat de Cornel Țălnar lui Pablo Cortacero. Compania care deține acțiunile este falimentară și la rândul său ar fi deținută de un grup obscur din PANAMA, Global Necary IAM SA. Global Necary IAM SA are o serie de directori, însă toți sunt avocați care apar în sute de alte firme din Panama.

Acţiunile societăţilor intrate în insolvenţă sunt suspendate de la tranzacţionare, până în momentul în care instanţele competente hotărăsc dacă societatea urmează să între în lichidare sau urmează să fie reorganizată. În cazul în care societatea intră în procedura de faliment, valorile mobiliare sunt retrase de pe piaţă reglementată.

BENEL INTERNAȚIONAL S.A a fost înregistrată pe numele unui celebru avocat spaniol din regiunea Marbella, Pablo Julian Ruiz de Peralta Casallo, cunoscut pentru inginerii financiare și fraude în Spania.

Ruiz Peralta -a 5 a persoană de la dreapta la stânga

Pablo Julian Ruiz de Peralta Casallo apare în registrele din Luxemburg într-o altă construcție asemănătoare lui Benel International: o firmă luxemburgheză, Hispakol SA, cu acționariat panamez, având la vedere tot un om de afaceri spaniol, Diego Gonzalez Alonso. 

Conform OCCRP (Organised Crime and Corruption Reporting), Diego Gonzalez Alonso a folosit această construcție, conectată la firme din Cipru și Letonia, pentru a derula o afacere ilegală în domeniul asigurărilor din Bulgaria. După ce firma Olympus din Cipru a dat faliment, pagubele estimate produse șoferilor din Bulgaria s-au ridicat la 44 de milioane de euro.

Pablo Cortacero este înregistrat cu funcție executivă la nu mai puțin de 11 companii din Malaga și din Granada. Pablo Cortacero a încercat să mai păcălească acționarii minoritari de la DINAMO cu o companie înfiițată la Londra, LOGARO CAPITAL LTD.

În realitate Pablo Cortacero este doar un fotbalist amator înregistrat la clubul Atarfe Industrial Club de Futbol din regiunea Granada. În România se poate orice. Asta ne demonstrează acești așa ziși investitori străini care vin să ne salveze. Nu mai speculăm despre cine s-ar afla în spatele acestei escrocherii, pentru că adevărul iese întotdeauna la iveală.

În spațiul public au mai apărut documente cum că acest Pablo Cortacero ar fi preluat acțiunile SC LOTUS PERFECT PRODUCTS SRL.  

 » citiți întreg articolul aici www.achetatorii.ro


Distribuți acest articol