Distribuți acest articol

În campania pentru alegeri prezidențiale și în cea de europarlamentare s-a tot vorbit despre nu știm ce program european ce va salva România și se vor arunca munți de bani pentru țară. Era vorba de vreo 80 de miliarde de euro.

Apoi suma s-a mai redus în discursul public, am ajuns doar la 60 de miliarde de euro, pentru ca în aceste zile să aflăm că sunt doar 30 de miliarde de euro din care jumătate sunt în realitate credite la o dobândă foarte mare.

România are acum peste 15 miliarde de euro bani pe care nu i-a cheltuit din bugetul Uniunii Europene, adică fonduri nerambursabile, adică bani care nu se dau înapoi. Avem și un minister în acest sens, dar ce folos dacă birocrații incompetenți numiți de partid nu au interesul sau știința să facă proiecte, ei sunt interesați doar să își ia salariile babane.

Sigur că avem creditori externi care ne doresc și mai îndatorați decât suntem la acest moment, așa că ne-au promis alte 15 miliarde de euro, deși noi nu cheltuim banii gratuiți. Dar ce să vezi, cei gratuiți se dau pe proiecte reale, împrumuturile se dau numai ca să fie bani de furat, deci doar minți că vei face ceva, iei banii, faci ce vrei cu ei și apoi lași pe români numai cu promisiunea unor autostrăzi, dar fără de autostrăzi.

PNL, PSD și USR comit un act de trădare națională deoarece iau un credit de care noi nu avem nevoie și pe care îl vor plăti nepoții noștri. Nu este corect să fie așa, cei care dau acești bani știu că ei vor fi furați, așa că să se gândească să îi ia înapoi de la cei care îi iau.


Distribuți acest articol