Actualitate

Deşi unul din doi copii sunt în risc de sărăcie, Klaus Iohannis le face educație climatică

Fostul ministru USR Claudiu Năsui îl critică pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru lipsa de realitate față de sistem de învățământ. Acesta susține că unul din doi copii sunt în risc de sărăcie şi excluziune socială, iar cu toate astea, prioritatea domnului Iohannis este ca ei să facă ore despre schimbările climatice.

„Deşi unul din doi copii sunt în risc de sărăcie şi excluziune socială, prioritatea domnului Iohannis este ca ei să facă ore despre schimbările climatice. Fireşte, după pregătirea unei întregi strategii cu privire la asta. Pentru privilegiaţii politici ai sistemului, de fapt, asta contează, rapoartele şi strategiile naţionale. În asta îşi măsoară succesul în România lor educată. Pentru ei contează că au pregătit o strategie şi introduc educaţia climatică în şcoli, nu faptul că aproape jumătate dintre copiii din şcolile de stat româneşti sunt conduşi spre analfabetism funcţional”, a scris fostul ministru al Economiei, pe Facebook.

Potrivit acestuia, statul român este „campion la a-i ţine pe copii în sărăcie”. Năsui a adăugat că în România 41,5% dintre copii trăiesc în risc de sărăcie şi excluziune socială, ceea ce situează ţara noastră pe primul loc în Uniunea Europeană din acest punct de vedere. Totodată, zeci de mii de copii trăiesc fără un părinte sau fără ambii părinţi, din cauza „migraţiei economice”, iar, în opinia sa, acest fenomen este inclusiv un rezultat al taxării „imense” a salariilor mici.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button