Actualitate

Dan Tanasă : UDMR a pierdut aproape 100.000 de voturi în patru ani

UDMR a pierdut aproape 100.000 de voturi în patru ani

‼„Propaganda extremistă, ostilă la adresa României, pe care UDMR o promovează foarte agresiv în ultimii ani a reușit să-i îndepărteze pe foarte mulți cetățeni români de etnie maghiară.Dacă la alegerile parlamentare din 2016 UDMR lua 440 de mii de voturi la Senat https://parlamentare2016.bec.ro/…/uploads/2016/12/3_RF.pdfîn 2020 a luat doar 348 de mii de voturihttps://parlamentare2020.bec.ro/…/2020/12/pv_1640.pdf

Difența este una consistentă, de aproape 100 de mii de voturi. Cu toate acestea, cu 348 de mii de voturi UDMR este la guvernare în România.

Sigur, UDMR va da vina pe pandemie însă este foarte greu de crezut că 100.000 de votanți au stat în case de frica pandemiei, știut fiind faptul că electoratul UDMR este unul foarte disciplinat. Nu este doar pandemia vinovată pentru acest eșec lamentabil al UDMR.În realitate, electoratul UDMR este de la an la an din ce în ce mai scârbit de politica dusă de gașca condusă de Kelemen Hunor. La alegerile europarlamentare din mai 2019 UDMR a avut nevoie de ajutorul logistic dat de PSD pentru a trece pragul electoral. Fără ajutorul PSD, UDMR nu trecea pragul electoral.

————————————————————————————————————

————————————————————————————————————

Realitatea foarte dură este că dacă ne raportăm la faptul că ponderea comunității maghiare din România este de 1,2 milioane de cetățeni, asta înseamnă că doi din trei etnici maghiari din România nu votează UDMR (extremiștii radicali din PCM și PPMT iau foarte puține voturi). Sute de mii de etnici maghiari din România nu se regăsesc în politica dusă de UDMR pentru că aceasta răspunde intereselor Ungariei nu intereselor românilor de etnie maghiară din România.

Atât eu personal în calitate de deputat, cât și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în ansamblul ei, vom apăra interesele românilor indiferent de etnie și vom face tot ce ne stă în putință ca interesele sutelor de etnici maghiari care nu votează extremiștii moderați din UDMR să fie reprezentate de AUR.

Ne propunem astfel să-i reprezentăm în Parlament pe toți cetățenii români, indiferent de etnie, și vom acționa ferm pentru a combate politica antiromânească a UDMR.

AUR va acționa pentru unirea tuturor românilor pentru că doar împreună putem construi țara pe care ne-o dorim.”, scrie Dan Tanasa pe pagina sa de facebook

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button