Actualitate

Dan Negru pune tunurile pe TVR: Miza televizunii publice în România e una imobiliară!

Prezentatorul TVR Dan Negru comentează anunțul conducerii TVR cu privire la decizia României de a nu mai participa la Eurovision. În 2022, România s-a clasat numai pe locul 18, iar juriul a fost descalificat cu acuzații grave că ar fi încercat să fraudeze votul.

Nu știu cum a ieșit TVR din Eurovision dar trebuie să spun că am colegi admirabili în TVR. Conduși însă mereu de o șleahtă de politicieni. TVR e ca țara: oameni admirabili încurcați de politiceni. 76 de milioane de euro a primit TVR de la stat anul trecut. Poate vă ajută niște cifre: în România trei mari televiziuni își împart audiența: Pro, Kanal și Antena1 care au o cotă de piață cumulată de 58%. Pe cota de piața rămasă, aia de 42%, se bat celelate 73 de televiziuni românești.

TVR e printre astea multe cu 1,2%. Nedrept pentru profesioniștii pe care-i cunosc acolo. Nu e vina lor! Cu banii dați pe Eurovison se puteau face formate smart și accesibile publicului larg! „Jocul Cuvintelor”, „Romanii au Talent”, „Vocea României” sunt show-uri care puteau să fie la TVR ( „Got Talent Portugal” e la TVP, „The Voice Italy” e la RAI)

Cu 76 de miloane euro buget se puteau face toate. Eu cred însă că miza politicului în afacerea TVR sunt cele 7 ha de teren din centrul Bucureștiului pe care a amplasată acum Televiziunea Romană. 7 ha!!!! Cred că într-o zi TVR va fi mutat într-alt sediu, mult mai mic, ocazie cu care se vor face restructurările așteptate și astea 7 ha din centrul Capitalei vor fi libere… Miza televizunii publice în România e una imobiliară! Doar că atunci banii vor costa prea mult.”, scrie Dan Negru pe Facebook.

Back to top button