Distribuți acest articol

Pe vremea guvernării de către PSD, aveam declarații politice ale lui Klaus Iohannis în fiecare săptămână prin care nu evita să critice cu orice ocazie partidul „Pe Se De” sau să ceară vreo demisie fără nicio jenă. Tăcerea președintelui este foarte suspectă în ultima perioadă și este de necrezut faptul că Iohannis nu este în temă cu absolut toate neregulile din actualul guvern.

Se pare că Iohannis este protagonistul în tot acest „guvern”, iar toate lucrurile se întâmplă numai după aprobarea lui fermă. Se pregătesc mișcări de trupe în interiorul guvernului pentru păstrarea puterii în mâinile președintelui. Transparentizarea nu are loc în aceste discuții având în vedere câte lucruri grave au ieșit la iveală odată cu plecarea lui Voiculescu de la ministerul Sănătății.

Pentru ca Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR să nu se destrame, președintele Klaus Iohannis ar fi acceptat o propunere neașteptată a lui Dacian Cioloș, liderul PLUS.

După ce premierul Florin Cîțu l-a „executat” pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, USR-PLUS a amenințat că va părăsi Coaliția.

Șeful statului ar fi acceptat prețul cerut de Dacian Cioloș pentru „execuția” lui Voiculescu, anume portofoliul Ministerului de Interne să treacă la PLUS.

Conform sursei citate, ministru de Interne ar deveni Dragoș Tudorache, europarlamentar și fost șef MAI în Guvernul Cioloș.

Portofoliul de la Sănătate ar fi preluat de Partidul Național Liberal, iar Nelu Tătaru ar urma să revină la șefia instituției.


Distribuți acest articol