Distribuți acest articol

Rusia a devenit prima țară din lume care a omologat un vaccin contra noului coronavirus, chiar dacă și-a atras critici la nivel internațional în fața unui anunț considerat prematur, înainte de testele din fază a treia și de publicarea rezultatelor științifice.

Miercuri, președintele rus Vladimir Puțin a afirmat că Sputnik V este “cel mai bun” din lume și a decis debutul unei campanii de vaccinare masivă în Rusia începând de săptămâna viitoare.

“Contul Sputnik V @sputnikvaccine a fost restricționat. Căutăm să stabilim motivele pentru aceasta”, a indicat într-un comunicat Fondul suveran rus (RDIF), care a finanțat vaccinul.

Contul oficial Sputnik V a afișat joi avertismentul “Atenție: acest cont este temporar restricționat”. El este totuși accesibil dacă este folosit butonul “da, vezi profil”. Numit “Sputnik V” după primul satelit trimis în spațiu de URSS în 1957, vaccinula fost înregistrat în Rusia în august 2020.

Dezvoltatorii vaccinului rusesc contra noului coronavirus Sputnik V au afirmat joi, 14 ianuarie, că accesul pe contul oficial de Twitter dedicat acestui vaccin a fost restricționat de rețeaua americană de socializare, potrivit AFP.

Joi seara, accesul pe cont a fost restabilit, restricționarea fiind provocată probabil de o breșă de securitate localizată în Virginia, SUA.


Distribuți acest articol