Actualitate

CONGRES AUR. De ziua Unirii Basarabiei cu România, AUR își va decide traseul pentru următorii 4 ani

CONGRES AUR. De ziua Unirii Basarabiei cu România AUR își va decide traseul pe următorii 4 ani.

Pe 27 martie 1918 Sfatul Țării din Basarabia avea să decidă unirea cu Regatul României. Această provincie, locuită majoritar de către români, a fost anexată forțat de către imperiul țarist în anul 1812 și înglobată sub forma unei gubernii. În anul 1940 România avea să primească un ultimatum din partea URSS, condus la acel moment de Iosif Stalin, urmat de invadarea nemiloasă a Basarabiei de către trupele ruse. Astăzi Basarabia este Republica Moldova.

Astăzi, de ziua unirii Basarabiei cu România, Alianța pentru Unirea Românilor-AUR își va alege conducerea și programul politic pentru următorii 4 ani.

George Simion a răbufnit la adresa PNL și PSD: spuneți că nu aveți bani pentru români dar dați milioane de euro către partidele politice.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) organizează un Congres extraordinar duminică, 27 martie 2022, pentru alegerea noii sale conduceri, în baza modificărilor recente ale Statutului partidului.

Cele două moțiuni care vor fi susținute de candidații la președinția partidului AUR:

  1. România bogată: creștină și democrată (George Simion)
  2. Mai multă democrație (Dănuț Aelenei)

Alianța pentru Unirea Românilor se pregătește pentru alegerile din 2024

Alianța pentru Unirea Românilor-AUR face prin acest congres un prim pas către alegerile care vor avea loc în anul 2024. Vorbim despre alegerile europarlamentare, parlamentare, locale și prezidențiale.

PSD și PNL pregătesc fraudarea alegerilor din 2024. Coaliția toxică a lansat deja ideea comasării alegerilor cu un singur scop: primarii să fie obligați să aducă votanți la urne pentru partidele politice.

Partidul urmează să își stabilească următoarea conducere politică dar și programul politic pentru următorii 4 ani.

Congresul Partidului este forul suprem de conducere al Partidului. El adoptă cele mai importante decizii ale partidului, inclusiv:

  • dezbate şi adoptă strategia şi tactica de viitor ale Partidului;
  • alege pentru un termen de 4 ani Președintele Partidului, Președintele Consiliului Național de Conducere, președintele Senatului Partidului, Biroul Naţional de Conducere și membrii aleşi din Consiliul Naţional de Conducere.

Conform Statutului AUR fiecare participant la Congres are drepturi egale, de a alege (validarea delegaților la Congres atestă vechime în partid de minim 3 luni) şi de a fi ales (dacă are 6 luni vechime în partid).

Unde se va desfășura și câți delegați vor fi la Congres

La Congresul Alianței pentru Unirea Românilor-AUR vor fi prezenți 867 de delegați din toate județele țării. Toți delegații sunt membri cotizanți de partid.

Pe lângă delegați vor există și câteva zeci de invitați.

Evenimentul se va desfășura în interiorul Palatului Parlamentului, în sala A.I. Cuza. Congresul va începe la ora 11.00 și se va întinde pe durata a 3 ore.

Manifestația politică urmează a fi transmisă astăzi pe pagina oficială a partidului.

Cine sunt cei doi candidați la conducerea partidului AUR?

Două moțiuni au fost depuse la Congresul AUR din 27 martie 2022, una de către deputatul George Simion și alta de către deputatul Dănuț Aelenei.

Denumirile celor două moțiuni sunt:

Mai multă democrație (Dănuț Aelenei)

România bogată: creștină și democrată (George Simion)

Back to top button