Actualitate

Condiții mai bune de studii pentru elevii unui liceu din Bălți, grație ajutorului UE ~ InfoPrut

Elevii liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți își vor începe anul școlar viitor beneficiind de condiții europene. Cu ajutorul financiar al UE, instituția a început o serie de lucrări de renovare.

Lucrările de renovare au fost lansate recent în cadrul unui proiect privin îmbunătățirea serviciilor de eficiență energetică finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenție de Dezvoltare Regională Nord.

Proiectul prevede lucrări de eficientizare energetică a liceului pe o suprafață de 1970 de mp, de reparație a acoperișului cu o suprafață de 2105 mp, lucrări de termoizolare pe o suprafață totală de 5316 mp, înlocuirea geamurilor și ușilor, instalarea unui punct termic, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din liceu, precum și renovarea facilităților sanitare ale instituției.

Valoarea totală a reparațiilor constituie 19,86 de milioane de lei, dintre care 19,54 de milioane de lei sunt acordate de Uniunea europeană și 132.680 de lei reprezintă contribuția locală.

În cadrul Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți își fac studiile circa 900 de elevi și activează 80 de profesori și personal auxiliar.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button