Actualitate

România Educată prinde contur – Coaliția PNL-PSD a decis să taie bursele elevilor, în loc să taie pensiile speciale…

Guvernul PSD-PNL nu a tăiat pensiile speciale, dar încearcă să facă economii prin modificarea criteriilor de acordare a burselor de merit, media crescând de la 8.5 la 9.5.

Practic, 730.000 de elevi au rămas fără burse prin această decizie a Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, publicată în Monitorul Oficial fără consultare.

Scurt bilanț de mandat pentru Sorin Cîmpeanu: cel mai mic procent din PIB pentru educație din ultimii ani, tăierea burselor școlare, încercarea de eliminare a olimpiadelor la română, engleză și istorie și eșecul răsunător al testelor rapide în școli – o licitație care a costat statul român peste 1 miliard de lei. Ce urmează să taie de la educație?

Să ne concentrăm pe ceilalți elevi care au nevoie. E mare nevoie în această perioadă de criză sanitară de bursă socială, nu numai de bursă de merit, a declarat ministrul Educației.

Elevii au protestat după ce un ordin al Ministerului Educației a modificat media pentru acordarea burselor de merit, de la 8.50 la 9.50. Mai multe asociații ale acestora au spus, în urmă cu o zi, că vor ataca în instanță acest act normativ care va afecta aproximativ 730.000 de elevi.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button