Clădire de locuințe destinate familiilor cu mulți copii din Cahul, construită cu ajutor european ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Un bloc locativ cu 32 de locuințe, destinat familiilor cu mulți copii, tinerilor funcționari și persoanelor cu dizabilități, a fost dat în folosință în municipiul Cahul. Blocul cu 4 etaje a fost construit cu ajutorul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, notează Moldpres.

Valoarea proiectului este de 920.000 de euro, 64 la sută din sumă fiind oferită de BDCE, iar 36 la sută a constituit contribuția, inclusiv nefinanciară, a autorităților publice locale.

Locuințele sunt finisate „la cheie”, fiind dotate cu blocuri sanitare, sistem de încălzire autonom, geamuri termopan, uși interioare, pereți și tavane zugrăvite, pardosea gresie, laminat, scrie sursa citată.

„Prin implementarea proiectului de construcție a locuințelor sociale, contribuim la realizarea visurilor familiilor cu mulți copii, tinerilor specialiști angajați în instituțiile bugetare, persoanelor cu nevoi speciale, care își doresc o locuință. Exprimăm recunoștința partenerilor externi, experților Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care au apreciat progresele obținute și au dispus de a continua colaborarea. În anul curent urmează să fie finalizate alte 121 de apartamente – 72 la Rezina și alte 49 la Cimișlia”, a declarat ministrul Agriculturii, Ion Perju, prezent la eveniment.

În perioada 2014 – 2020, în Republica Moldova au fost date în exploatare 556 de locuințe sociale în 12 raioane. Apartamentele sociale sunt construite cu sprijinul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care oferă Republicii Moldova un împrumut de 13,4 milioane de euro, pentru o perioadă de 20 de ani și o perioadă de

grație de cinci ani.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol