Distribuți acest articol

Ciucă s-o pricepe el la arme, dar la agricultură este în afara subiectului. Cu toate acestea apropiații generali consideră că modul în care a reușit Ciucă să avanseze profesional este cel puțin dubios având în vedere pregătirea slabă și capacitatea de înțelegere scăzută.

Consilierii de imagine, cei care îl vor președinte ca să îl apere pe Iohannis, l-au dus la o fermă de pui.

Dar nu la pui este problema, ea este la carne de porc, acolo unde 80% din necesar este acoperit din import.

Acolo subvențiile trebuie crescute, ca să nu mai importăm. Românii primesc cea mai mică subvenție la porc.

Mai mult decât atât, cineva împrăștie premeditat gripa porcină prin România și se închid fermele. Unii le închid intenționat deoarece primesc bani europeni dacă își ucid animalele și e mai ieftin așa.

Carnea de porc vine din Polonia și Germania. În ambele state conduc patrioții dar asta nu e bine pentru noi. Ei dau subvenții mari și produc carne ieftină.

Europenii au o regulă : suntem suficienți de bogați pentru ca mâncarea să fie gratuită, așa că din jaful executat asupra altor state subvenționează aproape total agricultura.

La pui România stă foarte bine, avem excedent de 20% ce s-ar putea duce la export, dar nu ne lasă Uniunea Europeană.

La porc însă Ciucă nu se uită, el e la regim, mănâncă doar pui.

Ca să cumpărăm porc avem nevoie de valută, ca să obținem valută obținem împrumuturi. Așa România se îndatorează pentru consum, adică nu producem astăzi că vor plăti copiii mâine.

România are cereale, are pământ bun, are porci.

Guvernul Ciucă vrea să interzică creșterea porcilor în gospodării. Cică țăranii români sunt proști și distribuie gripa porcină. S-a dat comanda ca 22.000 de țărani să nu mai aibă voie să crească animale. Șeful cel mare i-a făcut samsari, cică țăranii români sunt samsari. Interesant este că acești samsari sunt de fapt mici producători care reușesc să asigure cel puțin un sfert din consumul intern. Asta nu mulțumește importatorii și statele colonizatoare care nu vor ca România să producă ceva.


Distribuți acest articol