Chișinăul și Moscova, față în față pe tema reglementării conflictului transnistrean
Distribuți acest articol

O delegație a Republicii Moldova, condusă de vicepremierul Vladislav Kulminski, se află în aceste zile la Moscova, acolo unde a avut întrevederi cu mai mulți demnitari ruși. 

Oficialii de la Chișinău s-au întâlnit cu Andrei Rudenko, viceministrul rus al afacerilor externe, cu Dimitri Kozak, șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, dar și cu Grigorii Karasin, președintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației.

În cadrul întrevederilor, un subiect aparte l-a constituit procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

De asemenea, părțile au făcut un schimb de opinii detaliat și constructiv pe întreg spectrul subiectelor de pe agenda relațiilor bilaterale. Vicepremierul Kulminski a comunicat interesul Republicii Moldova de a dezvolta o cooperare bilaterală pragmatică, bazată pe respect reciproc.

Republica Moldova pledează pentru un dialog deschis și constructiv, inclusiv în privința chestiunilor pe care avem poziții diferite”, informează Guvernul R. Moldova.

Totodată, a fost subliniată importanța  avansării dialogului politic, inclusiv pe filiera ministerelor de externe și contactelor parlamentare și s-a discutat și despre relansarea activității Comisiei interguvernamentale privind cooperarea comercial-economică.

Părțile au constatat și importanța intensificării negocierilor în vederea încheierii contractului de procurare a gazelor naturale.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol