Distribuți acest articol

Google a anunțat vineri că a eliminat de pe platformă să de descărcare a aplicațiilor rețeaua Parler, populară printre cei mai înverșunați sustinători ai președintelui republican Donald Trump, din cauza prezenței mesajelor care incită la violentă.

″Stim că mesaje care incită la violentă în curs în Statele Unite continuă să fie difuzate pe Parler”, a adăugat Google.

“Avand în vedere această amenințare continuă și imediată pentru siguranță publică, suspendăm disponibilitatea aplicației în magazinul online Google pană când (Parler) rezolvă aceste probleme”, conchide compania americană.

Grupul solicită că toate aplicațiile disponibile în Google Play Store să implementeze o politică de “moderare robustă pentru conținut extrem” dacă găzduiesc și difuzează mesaje ale utilizatorilor, transmite Agerpres.

Mesajele de sprijin pentru insurgenții care au pătruns miercuri în clădirea Capitoliului au proliferat după aceste eveniment pe această aplicație care a câștigat numeroși adepți în ultimele luni.

Confruntate cu evenimentele recente, mai multe rețele sociale au luat decizia de a suspenda conturile lui Donald Trump: permanent pe Twitter și pentru o perioadă nedeterminată de timp pe Facebook, Snapchat sau Twitch.

Decizia Google face acum că accesul la această platformă să fie mai complicat pentru proprietarii de dispozitive care rulează sistemul de operare Android.

Și Apple a dat un ultimatum.

Conform informațiilor apărute în mass-media americane, Apple a dat vineri aplicației Parler 24 de ore pentru a pune în aplicare o politică de moderare înainte de a o suspendă din propriul magazin online, App Store.

La fel că alte platforme alternative, Parler reglementează mai puțin decât principalele rețele sociale dezinformarea și discursul de incitare la ură.

Rețeaua socială Parler nu mai este că la începuturile sale apanajul unor grupări extremiste și atrage acum voci conservatoare mai tradiționale, inclusiv congresmeni republicani.


Distribuți acest articol