Actualitate

Cărți de la brăileni pentru românii din Sudul Basarabiei

Centrul de Informare al României din Ismail a primit recent o donație de carte românească și periodice în limba română din partea membrilor Cenaclului literar ,,Casa Speranței’’ al Asociației C.A.R.P. Ana Aslan din Brăila pentru etnicii români din comunitățile istorice din sudul Basarabiei.

Totodată, Cenaclul Literar „Ecoul Bugeacului” din cadrul Centrului de Informare al României din Ismail a semnat un acord de colaborare cu Cenaclul literar ,,Casa Speranței’’ al Asociației C.A.R.P. Ana Aslan Brăila în vederea unor publicații ale poeților basarabeni pe teme cultural – literare și nu numai, în revistele literare din România.

Scopul acestui demers este de a dezvolta relații de prietenie între cele două cenacluri literare de pe ambele maluri ale Dunării, care vor ajuta la crearea unor punți de legătură culturală și spirituală între românii din țara-mamă cu etnicii români din sudul Basarabiei”, a precizat Centrul de Informare al României din Ismail.

Volumele de poezii și revistele literare în limba română, în care sunt publicate și creațiile unor cunoscuți poeți din zona Bugeacului, vor ajunge în bibliotecile școlare din comunitățile istorice de români.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button