Distribuți acest articol

Elevii vor învață tot online de luni, 11 ianuarie, când reincep cursurile după vacanța de iarnă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) propunând, printr-o hotărâre adoptată vineri suspendarea activităților care impun prezența fizică la școala până în data de 7 februarie.

Semestrul a doilea al anului școlar începe din 8 februarie și se încheie în 18 iunie.

“Se propune suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021-07.02.2020”, conform hotărârii aprobate vineri de CNSU.

Ministrul Educației Sorin Cimpeanu a declarat la Știrile Pro Tv că se dorește deschiderea școlilor, subliniind că la data de 8 februarie nu se va exclude niciun scenariu.

“Pe lângă evoluția epidemiologica și cea de vaccinare, luăm în calcul și evoluția din alte state. Pe data de 8 februarie, în funcție de analize, nu excludem niciun scenariu.Nu am să fiu ferm peste limitele competenței. Toate trebuie puse la masă, pentru a luă decizia corectă”, a subliniat ministrul.

La rândul sau, secretarul de stat Raed Arafat afirmă că specialiștii își doresc reluarea cursurilor “față în față”, însă trebuie luată în considerare situația epidemiologică și, “dacă totul este ok”, școlile ar putea fi deschise în al doilea semestru.

Întrebat de ce nu s-au deschis acum școlile, Arafat a precizat că perioada rămasă până la următoarea vacanță este mică și încă nu s-a evaluat impactul sărbătorilor de iarnă.

“Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”, a explicat Arafat.


Distribuți acest articol