Când ar putea ajunge vaccinul anti-COVID în Republica Moldova ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Primele loturi de vaccin împotriva coronavirus ar putea ajunge în Republica Moldova în câteva zile, mai exact în prima decadă a lunii ianuarie, susţine Viorica Dumbrăveanu, cea care la sfârşitul anului 2020 şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Într-un interviu oferit postului de radio Europa Liberă, fostul ministru Viorica Dumbrăveanu a declarat că Republica Moldova va primi primul lot de vaccin, pe platforma COVAX, o structură creată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„COVAX este disponibil să ne ofere 20% din vaccinul anticovid, cu titlu gratuit. Dar pe plaftorma COVAX Republica Moldova are posibilitatea să asigure, contra unui cost avantajos, doze de vaccin anticovid. Noi am estimat să mai luăm 30% la a doua etapă. Am estimat ca 50% din populaţie să fie vaccinată anticovid”, a declarat Dumbrăveanu.

Fostul ministrul al Sănătății afirmă că nu este clar despre ce fel de vaccin este vorba, dar spune că autorităţile din Republica Moldova sunt gata să accepte orice tip de medicament autorizat de OMS.

Într-o primă etapă se doreşte vaccinarea personalului medical, a lucrătorilor sociali, dar şi a vârstnicilor cu probleme de sănătate.

Săptămâna trecută, în vizita sa oficială la Chişinău, preşedintele României Klaus Iohannis a promis că va oferi Republicii Moldova până la 200 de mii de doze de vaccin.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol