Internațional

Bisericile din SUA sunt incendiate și demolate după decizia privind avortul: biserică din 1878, incendiată și pusă la pământ de persoane necunoscute

O biserică catolică istorică din Virginia de Vest, SUA, a fost distrusă de un piroman, informează poliția, potrivit Fox News. Biserica catolică St. Colman este doar cea mai recentă biserică care s-a confruntat cu un atac. Contextul este unul extrem de tensionat în SUA, mai ales după ce Curtea Supremă a SUA a revocat dreptul femeilor de a avorta.

O biserică catolică istorică din Virginia de Vest a ars din temelii în acest weekend, iar poliția investighează acum incidentul ca fiind un incendiu provocat.

Biserica catolică St. Colman era deja o ruină în flăcări când pompierii de la Departamentul de pompieri voluntari Beaver au ajuns la fața locului duminică dimineața. Biserica a fost construită în 1878 și a fost declarată sit istoric oficial în 1984.

Autoritățile nu au făcut publice informații despre potențiali suspecți.

Poliția a încurajat orice persoană care are informații despre acest incendiu să contacteze autoritățile.

Presupusul incendiu premeditat vine în contextul în care bisericile catolice din SUA și Canada s-au confruntat cu un val de vandalism și atacuri incendiare în ultimii ani.

Incendiile de biserici au apărut pe fondul protestelor împotriva programului de școli rezidențiale din Canada, care acum a dispărut. În cadrul acestui program, școlile conduse de catolici au fost însărcinate cu asimilarea forțată a copiilor indigeni de la sfârșitul anilor 1800 până în 1970. Congregația a încetat să mai țină slujbe la St. Colman după ce a fost declarat sit istoric în 1984.

De asemenea, vine în contextul în care Curtea Supremă a SUA a revocat hotărârea sa emblematică din cazul ‘Roe v. Wade’, care le garanta din 1973 femeilor americane dreptul de a avorta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button