JustițieOpinii

Dan Bucura: Zeița anticorupției europene, pe numele său Codruța, un proiect eșuat

Jurnalistul Dan Bucura critică în termeni duri activitatea procurorului european, Laura Codruța Kovesi, pe care îl consideră un proiect eșuat.

„Zeița anticorupției europene, pe numele său Codruța a năvălit astăzi în România! Mai exact și-a trimis subalternii. Cică a prins o mare rețea de fraudă cu fonduri europene prin vestul țării, din care fac parte 160 de societăți. Valoarea prejudiciului estimat, zic ai lui Kovesi: 5 mil euro!

-Se pare că zeița a rămas tot la găinării. Atât poate sau atât are voie. Dacă împărțim prejudiciul la numărul de firme investigate, abia dacă ies 30.000 de euro pe bucată. Dar nu asta ar fi problema. Dacă e corupție, să sărim pe ea. Însă:

– De când se strofoacă la marele Parchet European, Kovesi a găsit fraude pe fonduri doar la noi și prin alte câteva țări din estul Europei. Asta, în condițiile în care ceilalți au atras de sute de ori mai mulți bani ca noi. Dar ei sunt curați ca lacrima. Așa o fi, nu zic nu! Poate că țările Europei de Vest au corupție zero, nu manevrează greșit niciun cent european, iar termenul de șpagă nu există în vocabularul lor..

– Cum se face că madame Kovesi încearcă să-și facă în continuare cariera europeană tot pe spatele României. Carevasăzică, singurul loc unde știe să prindă ea corupții e tot acasă. Până la urmă, accept și ideea asta, fiindcă la noi o fi Raiul corupției

– Dar cum rămâne cu sutele (dacă n-or fi chiar mii) de dosare mari de corupție instrumentate în era Kovesi care se dovedesc a fi un fâs. Nu ma refer la cele închise de Curtea Constituțională prin deciziile ei controversate. Ci la cele finalizate la instanță, unde marile probe aduse de procurori s-au dovedit fonfleuri. Pentru alea nu răspunde nimeni..

– Mă întreb, oare evaluarea europeană a zeiței se va face pe bune?! Poate de-aia trage femeia tare să gabjească niscaiva corupți, măcar de la ea de acasă.

❗️Chiar dacă vor sări unii în sus, eu nu mă feresc să afirm că Laura Codruța Kovesi este doar un proiect eșuat. În România a dat chix, la Bruxelles se zbate fără succes să convingă, iar pe cei care lucrează de zor la proiectul candidaturii ei la președinția României îi văd pe zi ce trece tot mai dezumflați. Au înțeles și ei că merg pe un cal mort…”, notează Dan Bucura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button