Actualitate

Biroul Electoral al Sectorului 1 a RESPINS la limită renumărarea voturilor solicitată de PSD

Aseară târziu s-a luat în discuție și votat solicitarea PSD , care a solicitat renumărarea voturilor la nivelul Sectorului 1 după ce au prezentat mai multe nereguli în secțiile de votare, precum și mai multe neconcordanțe între procesele verbale întocmite la nivelul secțiilor și cele care au apărut ulterior pe site-ul AEP (Autoritatea Electorală Permanentă)

Cu un scor la limită, de 6-5, BES al Sectorului 1 a respins solicitarea. Votul decisiv i-a aparținut procurorului care este și președintele BES Sector 1, Sprincu Nicolae.

Reprezentanții PSD au anunțat imediat după vot că vor contesta decizia la BEM (Biroul Electoral Municipal al Muncipiului București).

BEM va judeca în cursul zilei de azi solicitările de renumărare a voturilor de la Sectorul 1 și de la Sectorul 5, dar totul se va face pe baza directivelor primite de la Biroul Electoral Central.

Biroul Electoral Central a emis pe 1.10.2020 o circulară prin care au fost oprite cererile de renumărare a voturilor, inclusiv în Sectorul 5, că replică la cererea de a da o interpretare unitară privind renumărarea voturilor făcută de Biroul electoral al circumscripției electorale nr. 42 a Municipiului București.

Conform documentului emis de BEC, Biroul Electoral Municipal al Bucureștiului poate decide dacă se renumără voturile în vreo secție sau în vreun sector.

Sursa foto : stirileprotv.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button