Avocat: Nu mai există opoziție în Republica Moldova ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Problema rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie constă în faptul că nu vom avea opoziţie parlamentară şi nici extraparlamentară, după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate a obţinut 63 de mandate din 101, este de părere avocatul Ion Dron, potrivit Adevărul.

Ion Dron consideră că Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, care a obţinut 32 de mandate, nu poate fi considerat opoziţie autentică, deoarece, în opinia lui, Igor Dodon şi Vladimir Voronin ar fi şantajabili.

„Sunt şantajabili cu conturile pe care le au acolo peste hotare. Până la urmă, ei vor mima această opoziţie parlamentară. Este o ipoteză, are dreptul să existe până nu va fi demonstrat contrariul”, a spus Ion Dron în emisiunea sa de pe Facebook.

Avocatul e de părere că „aflarea lui Dodon în Parlament este o problemă pentru democraţia R. Moldova, fiindcă Dodon nu va face puşcărie. Dodon va fi, poate, pus sub urmărire penală pentru a fi şantajat”.

În opinia lui, Igor Dodon nu va face închisoare pentru că PAS are nevoie de ex-preşedintele R. Moldova.

„E nevoie de un duşman pe interior pentru fiecare guvernare. A fost Plahotniuc – a plecat. A rămas Dodon şi el trebuie păstrat. Dacă nu ai duşmani pe interior, nu cu cui replica nereuşitele”, a adăugat Dron.

În 2016, Ion Dron intenționa să candideze la funcția de președinte al R. Moldova, dar nu a fost înregistrat drept concurent electoral. În septembrie 2020, avocatul și-a înregistrat formațiunea politică nr. 65 – Partidul Politic „Pentru Oameni, Natură şi Animale” (PONA), iar în iunie 2021 Dron era al treilea în lista prezentată de Partidului Democrația Acasă, condus de Vasile Costiuc, pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, dar a fost exclus din lista partidului.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol