AUR va ajunge în toate localitățile din Republica Moldova. Start campaniei electorale cu autocarul „Votează AUR, alege România” ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova s-a lansat luni în campania electorală cu sloganul „Votează AUR, alege România”. Evenimentul a avut loc într-o locație cu o profundă încărcătură simbolică, în fața Monumentului în Memoria Victimelor Deportărilor Regimului Comunist de Ocupație din scuarul Gării din Chișinău.

Tot astăzi, 7 iunie, AUR dă start celei mai mari Caravane a Unirii, în cadrul căreia membrii și simpatizanții AUR vor merge în toate raioanele Republicii Moldova pentru a se întâlni cu cetățenii.

În cadrul evenimentului de lansare, președintele AUR, Vlad Bilețchi, a declarat că formațiunea politică este una pan-românească, cu viziuni pro-europene, care a trecut Prutul pentru a consolida mișcarea unionistă din Republica Moldova și a le oferi alegătorilor șansa unei vieți mai bune împreună cu România.

„Se nasc noi înțelegeri peste capul românilor, majoritari în Republica Moldova. Axa Berlin-Moscova urmărește federalizarea, adică transnistrizarea și cedarea Republicii Moldova în brațele Federației Ruse. AUR, adică România, va încurca aceste jocuri și se va bate pentru moldoveni. Partidele nu mai vorbesc de România, nu mai vorbesc de integrarea europeană, nu spun nimic despre regiunea transnistreană. Există un acord tacit și de aceea atacă cu toții AUR. Ajunge cât am fost călcați în picioare. Este timpul să ne ridicăm din genunchi și să fim stăpâni la noi acasă”, a declarat Vlad Bilețchi.

Candidații AUR au anunțat, totodată, startul unei ample caravane în localitățile Republicii Moldova, în cadrul căreia oamenii vor cunoaște mai multe despre programul și obiectivele partidului, îi vor întâlni pe cei care îi vor reprezenta în viitorul Parlament și vor fi informați despre avantajele Unirii Republicii Moldova cu România.

În timp ce restul partidelor vin în această campanie doar cu promisiuni, AUR propune proiecte concrete, din care vor beneficia toți cetățenii Republicii Moldova. Noi suntem alternativa tuturor politicienilor corupți, care s-au perindat de-a lungul anilor pe arena politică”, a declarat candidatul Alianței pentru Unirea Românilor, Tatiana Potîng.

De asemenea, Valeriu Munteanu, candidat AUR, a subliniat că scopul partidului în politica din Republica Moldova este de a bloca o coaliție pro-est.

„AUR va dejuca aceste planuri, întrucât singurul viitor al Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, împreună cu România. Nu vom tolera alianțe de compromis, iar AUR în viitorul Parlament va reprezenta șansa unei coaliții pro-românești și pro-europene”, a spus acesta.

Dorin Chirtoacă spune că în această campanie, majoritatea partidelor nu oferă nicio soluție concretă la problemele cu care se confruntă oamenii.

„Nu se mai vorbește atât de ferm despre integrarea europeană, aderarea la NATO și Unirea cu România. Noi cunoaștem soluția, întrucât România oferă salarii mai mari, pensii decente, alocații pentru copii și multe alte avantaje. Doar reîntregirea neamului reprezintă șansa unei vieți mai bune pentru locuitorii Republicii Moldova”, a declarat Chirtoacă, candidat AUR.

În această săptămână, membrii și voluntarii AUR vor merge și vor discuta cu locuitorii din Chișinău, Ialoveni, Strășeni, Hâncești, Criuleni,

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol