Actualitate

AUR salută înlăturarea de la putere a pionului Moscovei în R. Moldova și așteaptă din partea Maiei Sandu corectarea unei nedreptăți

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) salută înlăturarea de la putere în Basarabia a pionului Moscovei Igor Dodon și așteaptă din partea președintelui ales Maia Sandu corectarea unei nedreptăți.

Mai exact, AUR solicită un gest firesc de ridicare a interdicției de intrare în Republica Moldova aplicate de binomul Dodon-Plahotniuc copreședintelui AUR George Simion. În viziunea partidului, în acest mod, Maia Sandu ar corecta o primă nedreptate și ar demonstra că la Chișinău nu a avut loc o simplă rotație la putere a cadrelor.

Totodată, AUR își exprimă speranța că după schimbarea care va avea loc și la alegerile parlamentare din România, din 6 decembrie, va fi restabilit drumul normal spre Reunire.

Mobilizarea exemplară la vot atât a cetățenilor Republicii Moldova plecați în străinătate, cât și a celor rămași acasă arată nevoia de un proiect concret care să facă dreptate pentru toți și să redea încrederea în viitor.

Amintim că George Simion a fost reținut în data de 1 octombrie 2018 de angajații Biroului pentru Migraţie și Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Acesta a fost anunțat că a primit interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Back to top button