Actualitate

AUR, despre cererea lui Putin: „Rusia are de dat României, nu de luat! Tezaurul și teritoriile ocupate prin Pactul Ribentrop-Molotov”

Partidul AUR consideră inacceptabile cererile Rusiei la adresa României și atrage atenția Kremlinului că are de dat înapoi țări noastre tezaurul și teritoriile ocupate în urma pactului Ribentrop-Molotov.

„Pretenția Rusiei de retragere a trupelor și echipamentelor NATO din România este inacceptabilă. În relația cu România, Rusia a rămas datoare pe două mari dosare: – restituirea Tezaurului;- eliminarea efectelor Pactului Ribbentrop-Molotov. Așadar, Rusia are de dat, nu de luat.”, notează partidul AUR într-un comentariu pe pagina sa oficială.

Rusia vrea, din nou, să fie o supraputere, ca în vremea URSS, şi ameninţă Occidentul, dar economia nu o ajută. Are doar două atuuri: armata şi petrolul. Rusia a cerut, la finalul săptămânii trecute, la negocierile dintre miniştrii de externe ai Federaţiei Ruse şi ai SUA, ca NATO să se retragă din România şi din Bulgaria. 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button