Actualitate

AUR a trecut Prutul. Un partid care știe cu adevărat să facă politică națională?

Alianța pentru Unirea Românilor s-a înregistrat oficial și în Republica Moldova. Deși acest lucru s-a reușit doar acum câteva zile, scena politică și mediatică din al doilea stat românesc au fost umplute de informații cu privire la noul partid politic.

AUR a intrat în parlamentul României cu un scor foarte bun: 11% din opțiunile de vot liber exprimate. Dar partidul nu s-a oprit aici, a promis că nu va cheltui nici un leu din subvenția publică și a făcut acest lucru. În timp ce partidele politice românești cheltuie lunar milioane de euro, mare parte pe plata presei din România, AUR a decis să nu facă acest lucru.

Autoritatea Electorală Permanentă a confirmat că AUR este un partid serios și care se ține de cuvânt, adică nu a cheltuit nimic din subvenția publică.

Trecerea Prutului nu s-a putut realiza fără binecuvântata campanie media de denigrare cu care suntem cu toții deja obișnuiți în România. Cu toate acestea românii din Republica Moldova, dar și moldovenii din România și Uniunea Europeană, își pun speranțele în acest proiect politic nou, în condițiile în care scena politică este dominată de forțele pro-Ruse iar partidele ce se declară pro-europene nu au absolut nici o șansă ca să construiască o majoritate de unele singure.

Fără AUR republica Moldova ar fi fost predată din nou, însă acum există o speranță. AUR a știut să joace bine și a început să strângă alături forțele unioniste și care nu au mai reușit să facă acest lucru în ultima perioadă. Dezbinarea a fost cea care i-a înfrânt pe românii unioniști din Republica Moldova, însă AUR nu s-a dus acolo ca să dezbine ci ca să unească, așa că s-a ajuns în acestă situație în care toate partidele politice unioniste se vor integra în proiectul AUR, un proiect pan-românesc ce cuprinde pe toți românii indiferent de locul în care ei se află.

PNL, PSD și USR încep să se simtă mici în această acțiune coordonată inteligent de AUR. Nu este deloc vorba despre voturile ce ar putea veni la București ci despre proiectarea unei puteri românești la Chișinău, tot așa cum Ungaria are proiectată o putere politică maghiară la București prin intermediul UDMR. AUR demonstrează în aceste zile că nu degeaba a urcat pe locul III în opțiunile de vot, dispune de buni strategi, de oameni inteligenți ce pot implimenta politici cu adevărat patriotice.

Bazinul electoral este mare pentru unioniști, undeva la peste 50% din cetățenii Republicii Moldova, însă el urmează să fie împărțit cu PAS, partid parlamentar susținut de entități private din Germania și care a reușit să mobilizeze deja o parte din electorat din intermediul Maiei Sandu, cetățean român de altfel. Șansele cele mai probabile sunt că AUR va obține undeva la 15% din voturile liber exprimate, ceea ce înseamnă că, prin redistribuție, vor exista aproximativ 20 de parlamentari asumați ca fiind români și unioniști.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button