Actualitate

Apar birouri comercial-economice în cadrul ambasadelor Republicii Moldova din mai multe state europene ~ InfoPrut

În cadrul Ambasadelor Republicii Moldova din Austria, Franța și Marea Britanie vor fi create birouri comercial-economice, anunță Guvernul de la Chișinău, care a aprobat miercuri suplinirea statelor de personal ale acestor ambasade.

Astfel, în cadrul ambasadelor va activa câte un responsabil pentru serviciile comercial-economice, iar diplomații vor avea misiunea de a promova activ oportunitățile investiționale oferite de R. Moldova și a valorifica relațiile comercial-economice.

„Aceste birouri economice pe care le avem pe lângă mai multe Ambasade trebuie să lucreze mai eficient și sarcina lor prioritară pentru următorii ani trebuie să fie atragerea investitorilor străini în cele 18 platforme industriale pe care noi le creăm în raioane. Fiecare dintre reprezenanții noștri economici trebuie sa vină cu investitori, în caz contrar cheltuielile pe care le avem pentru amenajarea terenurilor nu își au rostul”, a menționat șeful Guvernului, Ion Chicu, solicitând Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să verifice periodic eficiența acestor birouri și să informeze societatea despre rezultatele produse.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button