Andrei Năstase, discuție cu ambasadorul Daniel Ioniță: Firmele românești în R. Moldova trebuie să se bucure de libertate și imparțialitate asemeni celor din R. Moldova în România
Distribuți acest articol

Firmele și investițiile românești în R. Moldova trebuie să se bucure de libertate și imparțialitate asemeni celor din R. Moldova în România. Declarația a fost făcută de Andrei Năstase, liderul Platformei DA în cadrul unei întrevederi cu Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău. 

Andrei Năstase a accentuat că e nevoie de mai multă atenție din partea autorităților de la Chișinău pentru investițiile și firmele românești în Republicii Moldova, care se confruntă încă cu o inadmisibilă presiune din partea organelor de control.

Firmele și investițiile românești în economia Republicii Moldova trebuie să se bucure, pe principiu de reciprocitate, de aceeași libertate și imparțialitate din partea autorităților la fel ca și cele din R. Moldova care operează în România”, a subliniat liderul Platformei DA.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a făcut un schimb de opinii despre situația politică din Republica Moldova și nivelul relațiilor bilaterale dintre cele două state.

Andrei Năstase a mulțumit României pentru eforturile enorme pe multiple planuri pe care le face pentru a ajuta Republica Moldova. În acest sens, el a subliniat că în cei 10 ani de Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova, s-au realizat un șir de proiecte în stânga Prutului, menite să consolideze parcursul european al RM.

Politicianul a amintit că unul dintre cele mai mari proiecte derulat de Guvernul României în Republica Moldova este în domeniul educațional și presupune acordarea burselor de studii pentru basarabeni la instituțiile educaționale din România, dotarea școlilor de aici cu echipamente și transport, și reabilitarea grădinițelor pentru copii. În același timp, Năstase a făcut referire și la ajutorul oferit R. Moldova de către România pe durata pandemiei.

La rândul său, ambasadorul Daniel Ioniță a reconfirmat disponibilitatea României de a oferi în continuare ajutor și asistență Republicii Moldova, într-un mod dezinteresat și sincer. În context, diplomatul a reiterat angajamentul României de a oferi Republicii Moldova până la 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID. În același timp, Daniel Ioniță a afirmat că Guvernul de la București va continua proiectele de asistență pentru Republica Moldova, printre care reabilitarea grădinițelor.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol