Actualitate

ANALIZĂ. Cum am ajuns după 32 de ani cu PNL și PSD fără petrol și cea mai scumpă benzină din Europa

Românii plătesc astăzi aproape 2 euro pe litrul de combustibil. Benzina și motorina au în România unul din cele mai ridicate prețuri din lumea, nu doar din Europa. Plătim astăzi pentru aceste bunuri mai mult decât plătesc state care nu au resurse de combustibili, energie sau gaze.

Românii sunt nemulțumiți și ies deja în stradă, blochează benzinăriile.

Piața liberă nu există, există doar interese

O națiune ar trebui să beneficieze de resursele de care dispune. Retorica cu piața liberă este pentru cei mai slabi deoarece toate piețele naționale și resursele naționale sunt protejate peste tot în lume.

Să nu uităm cum noi am fost obligați să deschidem economia României, insuficient capitalizată, în timp ce Marea Britania a blocat accesul românilor pe piața muncii mai mulți ani.

Sub retorica unei piețe libere România a cedat din suveranitatea sa și a pus la dispoziția unor factori externi, la dispoziția altor națiuni, resursele sale naționale. Pe de cealaltă parte România nu a reușit să obțină absolut nimic la schimb deoarece piețele europene sunt real închise și protejate.

Cițiți despre cum statul se împrumută cu dobânzi de cămătari: 9%.

Chiar și în cazul forței de muncă nu discutăm despre libertatea de circulație a forței de muncă, discutăm despre o resursă importantă, cea mai importantă, de care alte state europene au avut nevoie. Dacă în țările unde românii au plecat nu ar fi fost nevoie de forță de muncă cu siguranță piața s-ar fi închis pentru libera circulație. A se vedea situația Marii Britanii care a preferat să părăsească Uniunea Europeană deoarece aceasta impunea condiții prea mari și s-a transformat ușor într-o dictatură europeană și nu într-o comunitate economică cu interese convergente.

România era în 1989 o țară petrolieră de o importanță deosebită în lume

În 1989 România deținea resurse importante de petrol, gaze și energie. Aceste resurse erau prelucrate în România prin intermediul industriei naționale. Țara noastră acoperea atât necesarul intern, dar exista excedent care se folosea la export.

Nepotul lui JFK: Dacă ruşii intră în Republica Moldova, ar putea fi riscuri 

Din punct de vedere economic sistemul românesc era mai bine pus la punct decât sistemul chinezesc care a împinzit astăzi lumea.

După căderea regimului comunist și asasinarea lui Nicolae Ceaușescu, noile regimuri police grupate în ceea ce a devenit astăzi PNL și PSD, au trecut la devalizarea statului român.

PNL și PSD au devalizat statul român

Tot ceea ce se construise cu greu în doar 25 de ani a fost distrus metodic în următorii 32 de ani.

Fermierii din Dăbuleni vând pepenii la prețuri de nimic

În anul 2004 România a vândut cea mai importantă resursă de care dispunea : petrolul românesc și una din cele mai importante companii petroliere din lume, Petrom. Această companie aducea sume extraordinare de mari a bugetul de stat și se permitea controlul asupra economiei naționale.

Privatizarea s-a făcut după ureche iar compania românească a ajuns să fie cumpărată de o companie cu mult mai mică. În fapt a fost doar o schemă deoarece banii pentru achiziție au venit tot din gestionarea companiei. Practic a fost un transfer de proprietate pe care specialiștii îl consideră un act de trădare națională.

Maia Sandu a umilit delegația parlamentară venită din România: a plecat

În acea perioadă mai multe active importante ale statului român au fost cedate, de cele mai multe ori prin privatizări frauduloase, care au avut la bază scheme ilegale de corupție.

Atunci când tu ai petrolul, tu ai rafinăriile și tot tu ai și distribuția carburanților, iar taxele și accizele sunt tot la tine, nu există nici un motiv ca pentru piața internă prețul corect să fie stabilit de către tine.

Această compania a fost cedată și România a pierdut complet controlul asupra companiei petroliere naționale. Pe de cealaltă parte statele importante europene dețin propriile companii petroliere și de distribuție a combustibililor.

Parlamentarii sunt nemulțumiți – Aleșii se plâng că dau mai mult

Există și alte state ale lumii care dețin rezerve importante de petrol iar cetățenii acelor state beneficiază de prețuri cu mult mai mici decât cele existente pe piața europeană. Spre exemplu SUA, Federația Rusă sau statele din zona arabă au prețuri preferențiale pentru piața internă, căci așa este normal să se întâmple, resursele unei națiuni să ajungă la prețuri corecte la acea națiune iar prețul extern să fie unul de oportunitate.

Astăzi România este plină de datorii, toate privatizările s-au dovedit un real eșec, de fapt doar scheme de fraudare și furt.

COLAPS. Au construit-o prost și a ucis un subprefect și alți politicieni 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button