Distribuți acest articol

Analistul politic Alexandru Săraru scrie un articol pe www.criticii.ro în care critică amânarea începerii școlii considerând că Online-ul nu poate înlocui școala clasică

“Deși tehnologia a avansat foarte mult , deși putem să vorbim cu persoane care se află în orice loc pe glob, deși putem face lucruri pe partea de IT pe care nu ni le-am fi imaginat vreodată, online-ul nu poate înlocui școala clasică , niciodată.

Interacțiunea cu profesorul, interacțiunea cu colegii, sunt esențiale. Observ în fiecare zi diminuarea nivelului de pregătire al elevilor. Ei nu pot face față acestei situații neprevăzute, practic.

Lăsând la o parte situația legată de educație, copiii sunt din ce în ce mai nervoși, mai agitați. Contează foarte mult drumul până la școală, înapoi acasă, câteodată mai rămân în parc și își mai consumă energia. Interacțiunea înseamnă foarte mult pentru psihicul unui copil.

Îmi pun o întrebare : cum poate fi învățat un copil de grădiniță sau din clasa I , să scrie prin acest sistem online?

O altă problemă este reprezentată de slaba pregătirea a profesorilor pentru acest stil de predare. Cei mai mult sunt depășiți tehnic. Cunosc exemple de profesori foarte buni, foarte bine pregătiți în domeniul lor, dar repetenți pe partea de tehnologie.”

Restul articolului îl puteți citi pe : https://criticii.ro/alexandru-sararu-online-ul-nu-poate-inlocui-scoala-clasica/


Distribuți acest articol