Agricultorii români protestează și asta pe bună dreptate. Guvernul a tăiat din bugetul din acest an banii care ar fi trebuit să vină la agricultori pentru zonele calamitate anul trecut. Sute de fermieri au ieșit pe străzile din România cu utilajele ce ar fi trebuit să se afle la munca câmpului.

“Situația economică este una catastrofală în România. Guvernul a întors spatele fermierilor români, cei care duc greul la acest moment. România are nevoie de hrană proaspătă, de produse autohtone de calitate, ori se pare că Florin Cîțu are interesul de a închide complet această ramură a economiei naționale.

Există bani pentru partide politice, dar nu există bani pentru fermierii loviți de calamitate în anul 2020?

Peste criza sanitară și cea economică în cazul agriculturii românești a apărut și o situație de calamitate, cum rar s-a mai văzut. Fermierii sunt amenințați de bănci, bani nu au de unde să ia, iar guvernul refuză să le plătească drepturile ce le revin.

România se află într-un risc major, acela de a nu putea fi începute muncile câmpului din lipsă de fonduri” a declarat Dorinel Cosma, senator AUR.