Distribuți acest articol

Ca în fiecare săptămană, deputatul AUR Prahova , Adrian – George Axinia ne-a obşinuit cu întâlniri interesante cu reprezentanți ai instituțiilor prahovene. Pentru că şi cultura este una dintre prioritățile partidului AUR, deputatul AUR Prahova impreună cu renumitul naist Nicolae Voiculeț , profesorul Alexandru Florian Săraru, Angi Mateescu și Camelia Boarcaş s-au intâlnit vineri, 12.02.2021 , cu directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu ” din Ploiești , dirijorul Vlad Mateescu.

Filarmonica ploieşteană este una dintre cele mai prestigioase instituții de cultură din România și Europa. Directorul Filarmonicii s-a implicat în mod activ în dezvoltarea celor trei secțiuni ale instituției prahovene , respectiv orchestra de muzică simfonică, muzică populară şi Jazz , avănd colaborări cu artişti ai filarmonicilor de prestigiu din Europa.

Sala de 281 de locuri a Filarmonicii ploieştene se dovedeşte a fi de cele mai multe ori neincăpătoare şi de aceea visul Directorului Vlad Mateescu este de a fi aprobat un proiect pe care îl are vedere de ceva timp şi anume acela de a se construi în Ploieşti o clădire multifuncțională cu mai multe săli de concerte. În timpul vizitei , maestrul Nicolae Voiculeț ne-a incăntat cu un microrecital la pian. Măiestria artistului şi sunetele unui pian performant, nou, Steinway, achiziție realizată prin eforturile directorului Vlad Mateescu ne-au făcut să trăim momente sublime .

Delegația condusă de deputatul AUR Prahova vă face toate demersurile legale necesare pentru atribuirea unui spatiu mai mare în care să funcționeze Filarmonica din Ploiești, momentan neîncăpătoare pentru cererea existentă.


Distribuți acest articol