Ca în fiecare săptămană, deputatul AUR Prahova , Adrian – George Axinia ne-a obşinuit cu întâlniri interesante cu reprezentanți ai instituțiilor prahovene. Pentru că şi cultura este una dintre prioritățile partidului AUR, deputatul AUR Prahova impreună cu renumitul naist Nicolae Voiculeț , profesorul Alexandru Florian Săraru, Angi Mateescu și Camelia Boarcaş s-au intâlnit vineri, 12.02.2021 , cu directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu ” din Ploiești , dirijorul Vlad Mateescu.

Filarmonica ploieşteană este una dintre cele mai prestigioase instituții de cultură din România și Europa. Directorul Filarmonicii s-a implicat în mod activ în dezvoltarea celor trei secțiuni ale instituției prahovene , respectiv orchestra de muzică simfonică, muzică populară şi Jazz , avănd colaborări cu artişti ai filarmonicilor de prestigiu din Europa.

Sala de 281 de locuri a Filarmonicii ploieştene se dovedeşte a fi de cele mai multe ori neincăpătoare şi de aceea visul Directorului Vlad Mateescu este de a fi aprobat un proiect pe care îl are vedere de ceva timp şi anume acela de a se construi în Ploieşti o clădire multifuncțională cu mai multe săli de concerte. În timpul vizitei , maestrul Nicolae Voiculeț ne-a incăntat cu un microrecital la pian. Măiestria artistului şi sunetele unui pian performant, nou, Steinway, achiziție realizată prin eforturile directorului Vlad Mateescu ne-au făcut să trăim momente sublime .

Delegația condusă de deputatul AUR Prahova vă face toate demersurile legale necesare pentru atribuirea unui spatiu mai mare în care să funcționeze Filarmonica din Ploiești, momentan neîncăpătoare pentru cererea existentă.