Actualitate

30 IUNIE: Toată România iese în stradă. ”Își bat joc de noi. Blocăm benzinăriile!”

Românii s-au săturat de batjocura guvernului PSD/PNL/UDMR și amenință cu proteste masive. Imediat după ce Guvernul a anunțat că va scădea cu doar 50 de bani prețul pe litru la carburanți, mii de șoferi nemulțumiți au protestat în toată țara. Mai multe benzinării au fost din nou blocate, iar angajații mărturisesc că s-au săturat.

Șoferii râd și alimentează cu doar câteva picături, iar alții fac plinul și plătesc numai cu monede de 10 bani. Șoferii au anunțat proteste și astăzi. Ei spun că vor bloca benzinăriile și vor alimenta cu doar 50 de bani.

Oamenii sunt extrem de nemulțumiți și spun că suma pe care a decis-o Guvernul pentru compensare nu îi ajută de loc, și asta deoarece într-un singur an prețul la carburanți s-a dublat. 

Astfel că la scurt timp după ce Guvernul a anunțat noua măsură, aceștia au decis să protesteze din nou în benzinării. 

Oamenii spun că vor bloca benzinăriile și vor alimenta cu numai 50 de bani. În plus de asta, se anunță un portest masiv pentru data de 30 iunie, la care ar putea participa peste 200.000 de oameni.

Nemulțumirea oamenilor vine după ce Guvernul a decis să compenseze parțial prețul benzinei și motorinei timp de 3 luni cu 50 de bani, începând de la 1 iulie.

Jumătate din această reducere, respectiv 0,25 de bani, va fi decontată de către stat printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort

Decizia a venit în contextul în care prețul combustibilului a atins un maxim istoric iar specialiștii spun că va ajunge să depășească 10 sau chiar 12 lei. 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button