Actualitate

Ziua și incidentul la CFR – Trenul IR Cluj Napoca-București Nord a rămas fără ușă în mers

Un tren de călători care circulă pe ruta Cluj Napoca – București Nord a rămas fără o ușă la un vagon, după ce un utilaj i-a agățat-o. Incidentul s-a petrecut la ieșire din stația Bărăbanț, județul Alba, trenul aflându-se la acel moment în mers.

Un utilaj feroviar lucra la infrastructura feroviară a intrat în gabaritul de trecere agățând și smulgând ușa de acces a ultimului vagon din compunerea trenului IR 1836 Cluj Napoca – București Nord, care circulă pe linia alăturată.

Potrivit CFR Călători, ușa de acces este culisantă cu acționare digitală, iar deschiderea acesteia este posibilă numai pe timpul staționării trenului. Demersurile de constatare a incidentului s-au realizat în stația Vințu de Jos, de unde trenul a plecat cu o întârziere de 79 de minute, urmând ca vagonul să fie înlocuit în stația Simeria. Şeful de tren se află în vagonul în cauză și asigură siguranța pasagerilor pentru evitarea eventualelor probleme.

În prima zi a lunii, un utilaj feroviar care se deplasa pe relația Roșiori Nord – Atârnați, pentru lucrări feroviare programate în stația Atârnați, a deraiat recent la ieșirea din stația Roșiori Nord.

În utilaj erau doi angajați ai CNCF CFR SA: mecanicul și ajutorul de mecanic, iar unul dintre ei a decedat.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button