Actualitate

Ziarele electorale ale lui Dodon, tipărite din bani publici

Igor Dodon, candidatul independent la alegerile prezidențiale susținut de PSRM, ar utiliza resursele administrative în campania prezidențială. Aceasta după ce s-a adeverit că ziarul electoral al actualului președinte ar fi fost tipărit la Editura de Stat „Universul”, deși, în gazetă este indicată tipografia „Tipar Grup SRL”.

Astăzi, sute de ziare au fost descoperite de către Oazu Nantoi, deputatul PAS și Vlad Belețchi președintele organizației „Unirea – ODIP” în depozitul editurii „Universul”, din Chișinău. „Am surprins ziarele care se spune că sunt tipărite de către „Tipar Grup” într-un tiraj de 55 de mii exemplare din fondul electoral. Însă, de fapt, o editură de stat publică în favoarea unui candidat independent”, a declarat Vlad Bilețchi.

Ulterior, la fața locului au ajuns mai mulți parlamentari, activiști civici și jurnaliști, cărora li s-a permis accesul în tipografie, iar pe bandele rulante au fost depistate ziare ale lui Igor Dodon proaspăt tipărite. Pe acestea era trecut 9 noiembrie drept data tipăririi, deși astăzi este 11 noiembrie.

Totodată, în depozit au fost găsite şi alte ziare electorale ale lui Igor Dodon, printate la începutul lunii octombrie. Cei prezenți la fața locului suspectează că ar fi vorba despre un tiraj de câteva sute de mii, dar nu de 55 de mii așa cum este indicat pe ziar.

Într-un final, la tipografie au venit persoane din stafful lui Igor Dodon și polițiștii. Socialistul Vlad Batrîncea i-a acuzat pe parlamentari și pe cei prezenți, de încălcarea ordinii publice. Potrivit lui totul este legal din partea reprezentanților lui Dodon.

În timp ce oamenii legii au documentat cazul, martorii care filmau tot ce se întâmplă au fost scoși cu forța din încăperile în care polițiștii au întocmit actele. După acest incident, ziarele lui Igor Dodon au fost încărcate în mașinile polițiștilor.

Doar în imaginea postată de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, în microbuzul poliției sunt 72 de mii de ziare. Alte două microbuze pline cu ziare au plecat deja. Și socialiștii ne spun că în total au tipărit 55 de mii de ziare… Astfel, echipa candidatului Igor Dodon a fost prinsă în flagrant cum tipărește ziare de campanie la Editura „Universul”, care aparține 100% statului. Și aceste servicii nu sunt declarate în rapoartele financiare depuse la CEC. Pe de altă parte, aici este o utilizare obraznică a resurselor administrative (resurselor statului) în favoarea lui Igor Dodon”, a informat Partidul Acțiune și Solidaritate.

Înregistrarea video de la fața locului poate fi văzută aici.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button