Internațional

Zelenski trece pe plan secund – Joe Biden anunță că SUA vor sprijini Israelul

Președintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite ale Americii sunt pregătite să ofere „toate mijloacele adecvate de sprijin” Israelului după atacul grupării Hamas.

Joe Biden a vorbit la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a-i oferi sprijinul SUA.

Iată ce a spus acesta: „I-am spus clar premierului Netanyahu că suntem pregătiți să oferim toate mijloacele adecvate de sprijin guvernului și poporului israelian. Israelul are dreptul de a se apăra pe sine și pe poporul său. Statele Unite avertizează împotriva oricărei alte părți ostile Israelului care caută să obțină avantaje din această situație”

Atacul din partea grupării islamiste palestiniene a izbucnit în timp ce Biden și membrii echipei sale negociau un acord de normalizare a relațiilor între Israel și Arabia Saudită.

Autoritățile din Israel au prezentat noi informații despre urmările atacului Hamas anunțând că 70 de israelieni au fost uciși și 985 au fost răniți.

În Gaza, aproape 200 de persoane au murit și peste 1.600 sunt rănite, a declarat ministerul palestinian al sănătății.

Hamas, mișcarea militantă palestiniană care conduce Gaza, a revendicat responsabilitatea pentru incursiune. Potrivit armatei israeliene, militanții au tras peste 2.000 de rachete din Fâșia Gaza în Israel, în timp ce luptătorii Hamas au intrat în sudul Israelului pe uscat, pe mare și pe calea aerului, folosind parapante. Hamas susține că a capturat mai mulți soldați israelieni în apropierea graniței, dar armata israeliană nu a confirmat oficial aceste informații.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button