Internațional

Zelenski susține că Rusia profită de întârzierile în ceea ce priveşte ajutorul acordat Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia exploatează întârzierile în ceea ce priveşte ajutorul internaţional acordat Ucrainei, iar situaţia în zonele în care sunt concentrate trupele Moscovei este „extrem de dificilă”.

Iată ce a spus acesta: „Există acum o situaţie extrem de dificilă în mai multe părţi ale liniei frontului, tocmai acolo unde trupele ruseşti au concentrat rezervele maxime”, a declarat Zelenski. „Ei profită de întârzierile în ceea ce priveşte ajutorul acordat Ucrainei şi aceasta este o chestiune foarte sensibilă. Lipseşte artileria, este nevoie de apărare aeriană pe linia frontului şi de arme cu rază de acţiune mai lungă”

Cu toate acestea, Zelenski şi-a exprimat încrederea că în cele din urmă Congresul american va aproba un pachet mare de ajutor extern, inclusiv asistenţă pentru Ucraina, care a fost întârziat de disputele dintre politicienii republicani şi democraţi.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că este dispus să se întâlnească cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, pentru a discuta despre proiectul de finanţare, adăugând că republicanii fac o greşeală prin faptul că se opun pachetului de ajutor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button