Internațional

Zelenski susține că Rusia este doar o cerșetoare: „Ei cerşesc ceva în Iran, încearcă să stoarcă ceva din ţările occidentale, intimidând, înşelând”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat în discursul adresat naţiunii, că la fix 8 luni de la invazia Rusiei, Ucraina continuă să apere glia pas cu pas, apreciind că sentimentul de eşec la Kremlin devine tot mai puternic.

„Astăzi sunt exact 8 luni de război la scară largă. Ce s-a realizat în acest timp? Am apărat independenţa statului nostru – iar Rusia nu poate schimba asta. Eliberăm pământul ucrainean pas cu pas. Donbas, regiunea Harkov, regiunea Herson sunt acum auzite.

Dar regiunea Zaporojie şi Crimeea vor fi auzite, de asemenea – va veni timpul şi toată Ucraina va fi liberă. Ucraina distruge aşa-numita „a doua armată a lumii” – iar de acum încolo Rusia va fi doar o cerşetoare. Ei cerşesc ceva în Iran, încearcă să stoarcă ceva din ţările occidentale, inventând diverse prostii despre Ucraina, intimidând, înşelând….

Niciodată Rusia nu va mai putea fi cineva care poate dicta ceva cuiva. Nu mai are potenţialul de a dicta. Lumea vede asta. Potenţialul rusesc este irosit acum cu această nebunie – cu un război împotriva statului nostru şi a întregii lumi libere. A existat influenţa gazelor – nu mai e. A existat influenţă militară – dispare. A fost o greutate politică – acum există o izolare din ce în ce mai mare. Au existat ambiţii ideologice – acum există doar dezgust.

Şi aceasta este o schimbare foarte importantă în configuraţia din partea noastră a Eurasiei – cu cât Rusia pierde mai mult din potenţialul său acum, cu atât mai multă libertate reală vor obţine toate popoarele, atât lângă Rusia, cât şi în interiorul graniţelor sale. Ucraina – în primul rând”, a spus Zelenski.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button