Internațional

Zelenski se laudă cu numărul soldaților ruși uciși: „Aproape 65.000 au fost ucişi de la invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că aproape 65.000 de ruşi au fost ucişi de la invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin, pe 24 februarie. Această cifră este mult mai mare decât estimarea oficială a Moscovei – publicată pe 21 septembrie – de 5.937 de morţi.

Între timp, trupele rusești provoacă pagube uriașe în Ucraina și lovesc sistematic infrastructura critică a țării, iar marile orașe din Ucraina suferă din cauza lipsei de curent electric.

„Pierderile totale ale inamicului în ceea ce priveăte oamenii ucişi se apropie de 65.000. Atâţia cetăţeni ai Rusiei şi-au dat viaţa pentru posibilitatea ca o mână de oameni de la Kremlin să ignore realitatea”, a scris Zelenski.

Estimările numărului de soldaţi ruşi ucişi în război variază.

În iulie, Colin Kahl, subsecretarul american al apărării pentru politică, a declarat că a estimat că până la 80.000 de ruşi au fost ucişi sau răniţi. Se credea că aproximativ un sfert dintre aceştia au fost ucişi, au declarat doi oficiali americani pentru New York Times.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button