Internațional

Zelenski recunoaște: „Războiul din Orientul Mijlociu ”deturnează atenţia” de la Ucraina”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că actualul conflict dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas „a deturnat atenţia” de la războiul dintre Ucraina şi Rusia.

„Este evident că războiul din Orientul Mijlociu, acest conflict, deturnează atenţia”, a afirmat Volodimir Zelenski în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Kiev alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Noi am mai fost în situaţii foarte dificile, atunci când nu exista aproape nicio focalizare asupra Ucrainei”, a subliniat Zelenski, exprimându-şi totodată convingerea că Ucraina „va depăşi această provocare”.

Totodată, preşedintele ucrainean a contestat că războiul dintre ţara sa şi Ucraina se află într-un „impas”, după ce un comandant ucrainean de rang înalt a afirmat săptămâna aceasta că cele două armate se află în capcana unui război de uzură şi de poziţii.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns la Kiev într-o vizită care nu fusese anunţată oficial.

Susţinătorii Ucrainei, în special SUA, reiterează că ei vor asigura ajutorul militar şi financiar pentru Kiev până la înfrângerea Rusiei

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Daca Zelenski voia pace in Ucraina, respecta tratatul de la Minsk, nu spunea din prima zi ca presedinte ca va transforma Ucraina intr-o tara militarizata si ii va distruge pe toti rusii din Donbas, nu asculta de Biden(un senil), Merkel si Macron si nu parasea masa tratativelor de pace in Martie sau aprilie 2022…
    Acum sunt sigur ca SUA, Marea Britanie, Franta si Germania regreta ca au retras Ucraina de la masa tratativelor de pace.
    Vinovate de toate victimele conflictului din Ucraina sunt SUA, Marea Britanie, Franta si Germania, urmate de UE, Canada, Japonia, Australia si, in special de nazistul Zelenski si gasca lui de nazisti pe care o are la guvernarea Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button