Internațional

Zelenski: „Opunând rezistenţă Rusiei, Ucraina apără şi alte state de ameninţarea rusă”

Preşedintele Volodimir Zelenski a amintit în discursul video pe care l-a înregistrat în timp ce un atac rusesc făcuse numeroase victime într-un oraş din estul ţării, de agresiunea rusă petrecută în urmă cu 15 ani asupra Georgiei şi a subliniat din nou că opunând rezistenţă Rusiei, Ucraina apără şi alte state de ameninţarea rusă pe care o simt din plin trei dintre fostele republici sovietice, menţionând aici şi Republica Moldova, transmite News.ro.

Iată ce a declarat acesta:Când Ucraina va câştiga acest război, nu numai că va opri expansiunea apetitului agresiv al Rusiei, dar va salva şi alte naţiuni de la ceea ce trăim noi – Ucraina, Georgia şi Moldova. Victoria noastră va readuce normalitatea pentru toată lumea: va elimina ocupaţia rusă”

În privinţa frontului, Zelenski a spus că la şedinţele în care i se prezintă situaţia au început să-i fie furnizate şi rapoarte despre producţia autohtonă de armament, rapoarte prezentate de Ministerul Apărării şi Ministerul Industriilor Strategice.

El a mai anunţat că există „succese importante” în distrugerea ocupanţilor în direcţia Bahmut, iar în final a evocat agresiunea rusă petrecută în urmă cu 15 ani în Georgia, care a fost, practic, semnalul ambiţiilor lui Putin de recucerire a fostului spaţiu sovietic, la care Occidentul a reacţionat insuficient de ferm.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Niciun alt stat nu ar avea de suferit din partea Rusiei pentru ca, in afara de Ucraina, niciun alt stat nu a trimis armata si batalioane naziste ca sa omoare etnici rusi, timp de 8 ani, asa cum a facut Ucraina.

    Video subtitrat in romana cu un documentar facut de o jurnalista franceza:

    https://www.youtube.com/watch?v=twWyxRpeolY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button