Internațional

Zelenski îl invită pe Donald Trump în Ucraina: „El nu poate aduce pacea din cauza lui Putin”

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski l-a invitat pe Donald Trump să viziteze Ucraina, după ce fostul preşedinte american a promis că ar putea pune capăt războiului dintre Rusia şi Ucraina în 24 de ore dacă va fi reales în 2024.

Iată ce a spus acesta: „Dacă poate veni aici, voi avea nevoie de 24 de minute – da, 24 de minute. Nu mai mult. Da. Nu mai mult – 24 de minute pentru a-i explica [preşedintelui Trump] faptul că nu poate gestiona acest război” în acest interval de timp. El nu poate aduce pacea din cauza lui Putin”.

Zelenski nu este sigur că Trump va susţine Ucraina dacă va fi reales, el spunându-i lui Welker: „Chiar nu ştiu. Serios, nu ştiu”.

Într-un interviu în septembrie, Trump a afirmat că va rezolva războiul din Ucraina în 24 de ore dacă va fi reales. El a oferit puţine detalii despre modul în care ar îndeplini această sarcină, spunând: „Nu, nu, nu: „Dacă vă spun exact, îmi pierd toate atuurile de negociere”.

„I-aş spune anumite lucruri lui Putin. I-aş spune anumite lucruri lui Zelenski”, a declarat Trump la acea vreme, adăugând că ar „face o înţelegere corectă pentru toată lumea”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button